5 enkla tips för att motverka torr hy

hy

Vädret ändras och ofta din hy med det. Att man blir en torris så fort temperaturen sjunker är väldigt vanligt och inte speciellt kul. Om man inte gärna vill byta ut hela badrumshyllan och sminknecessären så finns det några enkla men ack så underskattade tips för att få din hy tillbaka på banan igen.

  1. Peela. En anledning till att du är torr kan (förutom minusgraderna ute) vara att du behöver peela ansiktet och få bort gamla, döda hudceller som ligger ”i vägen” för den fukt och fett planerar att mojsa in i ansiktet – du vill ju att dessa produkter verkligen ska gå går ner i huden. Peela ca en gång i veckan för bästa resultat!
  1. Olja in dig. En bra ansiktsolja är ett välkommet inköp under vinterhalvåret, som återfuktar mer på djupet än vanliga ansiktskrämer. Smörj in järnet när du sitter hemma framför tv’n och kollar på Bachelor, eller innan du går och lägger dig och sov med oljan i facet.
  1. Du har hört det förr: drick vatten. Vi vet hur lätt det är att hamna djupt ner i kaffeträsket under dagar då det känns som att det knappt blir dagsljus, men vatten gör skillnad när det kommer till torrhetsnivån på hyn. Två liter om dagen bör du få i dig, vilket ofta är lättare sagt än gjort. Köp en snygg vattenflaska och ha nära till hands under dagarna, så blir det liiite roligare och lättare att komma ihåg.
  1. Jobbar du framför en datorskärm? Förutom vädret är datorskärmen också en ful fuktbov. Ha en ansiktsspray på skrivbordet och återfukta då och då – hyn känns fräschare och du piggnar till (extra välkommet den här årstiden då cirka halva arbetsdagen spenderas med totalt mörker utanför fönstret)
  1. Ansiktsmask! Släng ihop en mask med saker som du redan har hemma, det kan vara till exempel olivolja, honung, avokado, mango… det finns massa huskurer att googla! Låt masken sitta i någon timme och du kommer garanterat att känna dig galet fräsch efteråt.

 

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
0 Delningar

Vi summerar nyheter för mammor

Följ oss på