Piniga gravidsymptom

pinigt

Graviditeten är borde vara en härlig period, och medan vissa går runt med ett ständigt ”pregnancy glow” så har andra svårt att uppskatta tiden då man känner sig allmänt stor, svullen och illamående. Det enda vi kan trösta med är; du är inte ensam!

1. Illamående och kräkningar

Standardinslag för de flesta, men går ofta över efter vecka 12 (dock inte alltid). Det finns inte heller några säkra teorier om varför det uppstår. Det bästa är att vila och köra huskurer som te med ingefära, vitamin-tillskott eller citronvatten, och helt enkelt vänta ut det.

2. Förstoppning

Anledningen är att hormonet progesteron flödar i kroppen och som har en avslappnande effekt även på tarmmuskulaturen, som bebisen också trycker på. Ät mycket fiber och försök att röra på dig, skippa laxermedlet!

3. Överkänslig för dofter

Kan höra ihop med illamåendet. För vissa hänger det kvar hela livet och man klarar ofta inte av vissa dofter efter graviditeten. Partnern får helt enkelt stå för matlagningen! Undvik exempelvis starkt parfymerad tvål, vädra mycket och var ute i naturen så mycket som möjligt.

4. Hemorrojder
Osexigt, kliar och gör ont – hemorrojder är ett djävulens påfund. Det finns salvor att smörja in analöppningen med, och i värsta fall kan man operera.

5. Finnar
Gravid-glow – not so much. Kroppens hormoner spökar och visar sig ibland i form av acne.
Som tur är brukar hyn återgå till det normala efter graviditeten, men var noga med att tvätta ansiktet till dess.

men visst är det värt det?

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
0 Delningar

Vi summerar nyheter för mammor

Följ oss på