Bubblig glöggdrink

gloggdrink

Något av det bästa med att juletider nalkas är garanterat att det är dags för glöggen att göra entré igen! Är man inte helt på humör för russin-och-mandel-varianten än, finns det massa smarriga glögg-drinkar att sippa på. Här kommer en lyxig variant där du gör din egen glögg, med en twist av champagne!

Ingredienser:

5 dl rött vin
2 dl vodka
3 kanelstänger
10 kryddnejlikor
15 kardemummafrön
5 msk lönnsirap
1 cm färsk ingefära
Champagne
Is

Gör såhär:
Dags att brygga egen glögg! Koka upp de torra ingredienserna tillsammans med 1 dl rött vin. Låt stå i cirka ett dygn innan servering för att sedan sila bort bitarna. I med sirapen, vodkan och det resterande vinet.

Blanda drinken med tre delar av glöggen och en del champagne – NJUT!

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
0 Delningar

Vi summerar nyheter för mammor

Följ oss på